Udland

Tibet kommissionen genoptager undersøgelse

Tibet kommissionen genoptager undersøgelse

Tibet kommission, der skulle undersøge, hvad der skete da politiet fjernede en lovlig demonstration ved det kinesiske statsbesøg i 2015, bliver genoptaget. Det sker på baggrund af nye oplysninger der er fremkommet. Vi har nok alle nu efterhånden set de famøse billeder af politi der hårdhændet fjerner demonstranter og taged deres flag. Billederne har kørt i båndsløjfe hos medierne.

Desuden har flere politi betjente siden været ud og forklare at det har været almindeligt at ”skærme” kinesiske besøgende fra demonstrationer i de sidste årtier. Det har fået både justitsminister og flere andre folketingsmedlemmer til at kalde det en skandale. Der er jo altså tale om en knægtelse af de grundlovssikrede rettigheder.

Hvem vidste hvad og hvornår

Det store spørgsmål er hvem der vidste hvad og hvornår. Den første Tibet kommission placerede ansvaret på et par politi ansatte, men det er netop dette som der nu stilles spørgsmål ved. Det virker nu til at ordren om at stoppe demonstrationer kom hele vejen fra toppen af udenrigsministeriet. Det rejser selvfølgelig en masse nye spørgsmål. Var ministeren, på det tidspunkt Morten Bødskov, involveret. Var der en aftale fra udenrigsministeriet? Der er mange nye ting der skal afklares.

En forkert kultur?

Der tales nu om en forkert kultur i politiet, men mange mener at det ikke kan være rigtig at politiet skal stå med aben alene. Ansvaret skal placeres hvor det hører til og det mener flere eksperter så altså er i udenrigsministeriet, der måske har taget sig lige lovligt mange friheder i gennem årene. Det er selvfølgelig også interessant hvorvidt der strækker sig ansvar hele vejen op til ministeren.

Det forventes at kommissionen kommer med sin nye rapport på et tidspunkt i det nye år, hvor vi selvfølgelig vil følge op på sagen og dække den når der kommer nye oplysninger. Du kan følge med her på avisen.

Next article Banen er klar for Formel 1 i København
Previous article Handelskrig lurer mellem USA, EU og Kina

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment