Udland

Handelskrig lurer mellem USA, EU og Kina

Handelskrig lurer mellem USA, EU og Kina

Måske bliver det dyrere næste gang du vil købe amerikansk bourbon eller importeret peanut butter. Det er i hvert fald risikoen, hvis den lurende handelskrig mellem USA, EU og Kina udvikler sig. Det er USA’s præsident Trump der har skruet bissen på, overfor hvad han opfatter som uretfærdige toldsatser rettet mod amerikanske produkter. Det kan vise sig at have store konsekvenser for verdens handlen, men hvordan vil det påvirke dig som almindelig forbruger? Vil du stadig kunne handle din yndlings bourbon hos købmanden? Det ser vi på i denne artikel.

Bourbon, peanut butter og hvad mere?

Trump har måske en pointe, for der er ingen tvivl om at EU generelt vinder på handlen med USA og importerer forholdsvis få produkter derfra. For eksempel er det stort set kun en envejs handel når det gælder biler. Her bliver europæiske biler solgt til USA i stor stil, mens det modsatte langt fra er tilfælder. Tænk bare på hvornår du sidst har set en amerikansk bil i gadebilledet? Dertil kommer så USA’s import af råvarer, som for eksempel stål. Her vil præsident Trump gerne genskabe stålindustrien i USA. Det vil kunne lade sig gøre når der er kommet straftold på for eksempel billigt kinesisk stål. Så det er til en hvis grad en midlertidig foranstaltning.

Hvilke konsekvenser får det for dig?

Nok ikke ret mange. De fleste eksperter forudsiger at man vil finde en løsning. Trump har vist sig som en hård forhandler, men også som klar til at slå til hvis en mulighed viser sig. Egentlig har hverken USA, Kina eller EU interesse i en handelskrig, men det handler nu om hvem der blinker først. Men altså, måske skal du regne med at betale mere fremover, hvis du er vild med nogle særlige amerikanske luksusprodukter.

Next article Tibet kommissionen genoptager undersøgelse
Previous article Debat: Skal karaktererne afskaffes i gymnasiet?

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment