Indland

Debat: Skal karaktererne afskaffes i gymnasiet?

Debat: Skal karaktererne afskaffes i gymnasiet?

Karakterer i gymnasiet skader mere end de gavner. Det mener i hvert fald de studerende på Københavns Universitet, der har kommet med en opsigtsvækkende udmelding. ”Du behøver ikke være god til billedkunst for at være en god læge” lyder det. Citatet hentyder til den nuværende ordning, hvor gymnasiekarakterer er afgørende for hvilken uddannelse man kan læse videre på. Det betyder, som eksemplet illustrerer, for eksempel at man for at komme ind på medicin studiet skal have meget gode karakterer. Også i fag der intet har med medicin at gøre. Er det et problem? Det mener i hvert fald mange.

Det omdiskuterede 12 tal

Et andet punkt, hvor der virker til at være enighed omkring er 12-tallet på den nye skala. Der uddeles ganske enkelt for mange, der er gået inflation i dem. Da man afskaffede den gamle 13 skala, var det ellers netop fordi man ønskede at stille danske studerende bedre i forhold til udlandet. Det gamle 13 tal var nemlig meget sværere at få end det tilsvarende udenlandske. Man ønskede simpelthen at flere skulle få bedre karakterer, så at det gik som det gik, burde måske egentlig være til at forudse. Men uanset hvad meningen var med det, så er der i hvert fald nu en modvilje mod at fortsætte med at uddele så mange 12 taller.

Flere optagelsesprøver

Uddannelsesministeren har tidligere ytret ønske om at der skal være flere optagelsesprøver på uddannelserne. Det vil give en mulighed for flere, der ikke har så gode karaterer, til at komme ind på lige netop drømme uddannelsen. Det er i dag allerede muligt at komme ind på den såkaldte Kvote 2 og denne ønsker ministre så skal udvides. Det virker i hvert fald til at der kommer til at ske ”noget”, men endnu er det uvist præcist hvad dette er.

Next article Handelskrig lurer mellem USA, EU og Kina
Previous article Undersøgelse: Danskerne sparer for lidt op til pension

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment