Business

Boligmarkedet er nu permanent knækket over

Boligmarkedet er nu permanent knækket over

Nye tal fra boligportalen Boliga viser, hvad mange nok har mistænkt allerede, at boligmarkedet reelt er knækket over i hundedyre boliger i de større byer og usælgelige boliger i ”udkantsdanmark”.

De nyeste tal viser kæmpestore forskelle i salgspriser mellem land og by. Lige nu koster en gennemsnitlig villa på Frederiksberg nemlig 10 gange så meget som en tilsvarende i Maribo. Det er en rekord, men eksperter forudser at udviklingen bare vil fortsætte.

Urbanisering, uddannelse og udlændinge

Det er især de store byer som København, Aarhus og Odense der fører an i prisudviklingen. Det er der intet nyt i, men den store forskel i forhold til tidligere, er at der her er tale om en permanent ændring og ikke bare udsving op og ned. Det er især vandringen til de store byer efter uddannelse og jobs der driver udviklingen. Den process har været i gang længe, men har nu endelig slået igennem. De mange ekstra studerende slår ikke bare igennem i bunden af boligmarkedet, men bliver hængende efter uddannelse og stifter familie.

Også udlændinge der flytter til for arbejde og turisme lægger pres på boligmarkedet. Der har for eksempel aldrig været flere udlændinge i København end nu.

Det lægger i det hele taget et stort pres og her har kommunerne ikke været gode nok til at bygge nyt. Det antages at der mangler 30.000 boliger i København alene over de næste 10 år.

Nye muligheder uden for byerne

De faldende priser i landdistrikterne har så modsat betydet at der er mange muligheder for at gøre en god handel. Der er mange huse og lejligheder på tvangsauktion, der kan overtages for relativt små beløb. Flere eksperter har allerede anbefalet at være obs på disse mulige gode investeringsmuligheder. Især hvis den nuværende og kommende regering fortsætter med at sætte fokus på udflytning af arbejdspladser og investeringer.

 

Next article Undersøgelse: Danskerne sparer for lidt op til pension
Previous article Frankrig: Slagtere kræver beskyttelse mod veganer

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment