Sport

Banen er klar for Formel 1 i København

Banen er klar for Formel 1 i København

En forhindring mindre for at Kevin Magnusson og kollegaer kan indtage København med motorsportens fremmeste division – Formel 1. Med Københavns Overborgmester Frank Jensen med på vognen, er den politiske vilje nu tilsyneladende til stede for at drømmen om Formel 1 i København kan blive til virkelighed. Et baneforslag er sendt afsted og i kulisserne arbejdes der benhårdt på at få de sidste ting på plads.

Ikke mindst fra den farverige milliardær Lars Seier Christiensens side. Milliardæren er en inkarneret motorsport fan (og fan af sport i det hele taget) og har taget teten fra start til slut.

Potentielt mange millioner i indtægt men også udgifter

Formel 1 er en af verdens største tilbagevendende begivenheder med et kæmpe følge af fans fra hele verden. Der er derfor ingen tvivl om at Formel 1 i København ville give et kæmpe boost i turisme. Hoteller (og AirBNB udlejere) vil givetvis have gyldne dage og det samme vil statskassen der tager sin del. Men regnestykket er ikke helt så simpelt. Det er nemlig forholdsvis dyrt at arrangere Formel 1. Det viser i hvert fald eksempler fra andre lande. Der skal afspærres veje og opføres sikringer, samt publikumsfaciliteter.

Det betyder en betragtelig ekstra udgift i tabt arbejdsfortjeneste alene, mens det store publikum også betyder at der skal bruges ekstra politi timer.

I det store billede regner man dog med at Formel 1 i København vil være en økonomisk gevinst.

Kevin Magnusson som vinder på hjemmebane?

Kevin Magnusson kører lige nu noget af karrierens bedste og virker til at have fået sit endelige gennembrud. For danske fans ville det unægtelig være fantastisk, hvis Kevin kunne vinde på hjemmebane. Herfra håber vi på det sker og at planerne i det hele taget lykkedes. Vi krydser fingre og tæer!

Next article Fed festival uden uheld – sådan kommer du sikkert igennem sommerens festival
Previous article Tibet kommissionen genoptager undersøgelse

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment