Udland

USA ‘at afslutte FN’s menneskerettighedsråd’

USA ‘at afslutte FN’s menneskerettighedsråd’

USA er indstillet på at trække sig ud af De Forenede Nationers Menneskerettighedsråd, de navngivne FN-embedsmænd siger.

Den amerikanske FN-udsending Nikki Haley og statssekretær Mike Pompeo er indstillet til at gøre meddelelsen senere på tirsdag.
Haley sidste år beskyldte Rådet for “kronisk anti-israelsk bias” og sagde, at USA gennemgik sit medlemskab.
Formet i 2006, er Rådet blevet kritiseret for at lade lande med tvivlsomme menneskerettighedsregistre være medlemmer.
FN-embedsmænd har ikke kommenteret den forventede amerikanske meddelelse. “Vi vil vente med at høre detaljerne i den beslutning, inden vi kommenterer yderligere,” sagde FNs talsmand Stephane Dujarric.
Det rapporterede træk kommer midt imellem intens kritik over Trumpadministrationens politik om at adskille barnemigranter fra deres forældre ved grænsen mellem USA og Mexico.

I mellemtiden kritiserede kampagnegruppen Human Rights Watch præsident Trumps menneskerettighedspolitik som “endimensionel”.
“FN’s Menneskerettighedsråd har spillet en vigtig rolle i lande som Nordkorea, Syrien, Myanmar og Sydsudan, men alle Trump synes at bekymre sig om at forsvare Israel,” siger HRWs administrerende direktør Kenneth Roth.

Hvad er FN’s Menneskerettighedsråd?

Oprettet i 2006 til at erstatte FN’s Menneskerettighedskommission, som var vidt diskrediteret for at vælge medlemsstater med tvivlsomme track records om menneskerettighederne
Alle 47 medlemmer vælges i tre år
Rådet har til formål at skinne et fokus på misbrug af rettigheder ved at vedtage beslutninger, men har været udsat for en lignende kritik over for Kommissionen
I 2013 klagede menneskerettighedsgrupper, da Kina, Rusland, Saudi Arabien, Algeriet og Vietnam blev valgt til kroppen
USA tiltrådte kun i 2009 under præsident Barack Obama. Det er halvvejs igennem det nuværende udtryk

“Det er vigtigt, at dette råd tager fat på sin kroniske anti-israelske bias, hvis det skal have nogen troværdighed,” sagde hun.
Israel er det eneste land, der er underlagt en permanent stående dagsorden, hvilket betyder, at dets behandling af palæstinenserne regelmæssigt undersøges.
Hvis man forlader rådet, ville det være USAs seneste afvisning af multilaterale bestræbelser, herunder Paris-klimaaftalen og Irans nukleare aftale.

Next article Boris Becker 'CAR diplomatiske immunitet' hævder ned i forvirring
Previous article Indvandrings rækker: USA og Tyskland sammenlignet

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment