Indland

Trump Kim-topmødet: USAs præsident henter efter historiske samtaler

Trump Kim-topmødet: USAs præsident henter efter historiske samtaler

Den amerikanske præsident Donald Trump siger, at hans historiske samtaler med den nordkoreanske leder Kim Jong-un, der sluttede i en fælles aftale, var “enorme”

Det underskrevne dokument indeholder et løfte fra hr. Kim om at fjerne den koreanske halvø af atomvåben.
Men i en ekstraordinær mediekonference senere meddelte hr. Trump detaljer ikke i papiret.
Han sagde, at han ville stoppe amerikanske militære øvelser i Sydkorea, hvilket i vid udstrækning ses som en koncession
Mødet var første gang, at en præsident i USA har mødt Nordkoreas leder og kasketter en bemærkelsesværdig vending for de to.
Sidste år så parret slynge forskellige fornærmelser på hinanden, mens Nordkorea gennemførte flere ballistiske missiltests i modsætning til det internationale samfund.
For begge mænd bragte mødet meget for at opnå såvel som betydelig risiko.
Mødet ses af Nordkorea som en måde at bringe legitimitet til en nation, der længe betragtes som en paria. Skal hr. Trump løse Nordens nukleare trussel, ville han have opnået noget, ingen af hans forgængere kom tæt på.

Hvad var de enige om?

Topmødet koncentrerede sig om atomvåben og nedbringelse af spændingerne.
Aftalen sagde, at de to lande ville samarbejde om “nye forbindelser”, mens USA ville stille “sikkerhedsgarantier” til Nordkorea.

På atomvåben bekræftede Kim “hans faste og ubevægelige forpligtelse til at fuldføre den koreanske halvøs kerneforskning”.
Observatører siger, at dokumentet mangler substans, især om hvordan kernefjernelse ville opnås.
Imidlertid sagde hr. Trump til journalister efter at have sagt:
USA ville suspendere “provokerende” krigsspil, som den besidder med Sydkorea. Hr. Trump sagde, at han ønskede at se, at amerikanske tropper trækker sig tilbage fra syd. En talsmand for de amerikanske styrker sagde, at de endnu ikke havde modtaget nogen ny vejledning
På denuclearization sagde han, at hr. Kim havde aftalt at være “verificeret”, en vigtig amerikansk efterspørgsel forud for mødet
Hr. Trump sagde hr. Kim havde også aftalt at ødelægge et “store missil motor test site”
Men han sagde, at sanktioner ville forblive på plads for nu og hævdede “vi har ikke givet op noget”.
Flere reportere spurgte, om hr. Trump havde rejst spørgsmålet om menneskerettigheder med hr. Kim, som driver et totalitært regime med ekstrem censur og tvangsarbejde lejre.
Den amerikanske præsident sagde, at han havde, og tilbagekaldte ikke sin beskrivelseaf hr. Kim som “talentfulde”.

“Nå, han er meget talentfuld,” sagde hr. Trump. “Enhver der overtager en situation som han gjorde ved 26 år og er i stand til at køre det og køre det hårdt. Jeg siger ikke, han var rart.”
I et post-topmøde-interview med ABC News sagde præsidenten, at han var sikker på, at aftalen indebar fuld denuklearisering.
“Ja, han er nuking, jeg mener, han er nuking hele stedet. Det kommer til at starte meget hurtigt. Jeg tror, han kommer til at starte nu,” sagde han.
“Jeg tror, han stoler på mig, og jeg stoler på ham,” tilføjede hr. Trump.

Hvad har reaktionen været?

Meget positivt. Sydkoreanske præsident Moon Jae-in, der holdt sit eget møde med Kim tidligere i år, sagde, at “to korea og USA vil skrive ny historie om fred og samarbejde”.
En talsmand sagde imidlertid også, at “den nøjagtige mening og hensigt” af det, som hr. Trump havde sagt “skal vurderes”.
Kina, Nordkoreas eneste store diplomatiske og økonomiske allierede, sagde også, at mødet skabte en “ny historie”. Udenrigsministeriet sagde, at sanktioner mod Nordkorea kunne lindres, hvis det stod fast i FN-resolutioner.

Den japanske premierminister Shinzo Abe roste præsident Trumps “ledelse og indsats” og sagde, at han støttede Nordkoreas løfte om denuklearisering som “et skridt i retning af en omfattende løsning af spørgsmål omkring Nordkorea”.
Men Rusland advarede om, at “djævelen er i detaljer” og Iran sagde, at Nordkorea ikke burde have tillid til USA. Hr. Trump trak for nylig USA ud af en nuklear aftale med Iran.

Next article Strandede migranter: Macron skælder Italien over vandmandskibet
Previous article Dubai afslører sit nyeste gamle hotel: QE2

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment