Udland

Italienske populistiske Salvini gnister rækker over at tælle romaer

Italienske populistiske Salvini gnister rækker over at tælle romaer

Italiens højrefløjspolistiske indenrigsminister, Matteo Salvini, har bedt om et nyt udbrud ved at sige, at han vil have en folketælling for roma-samfundet, der ville medføre, at ikke-italienere bliver deporteret.

Efter et kor af kritik sagde han, at hans eneste mål var at beskytte romabørn.
Der er mindst 130.000 Roma (Gypsies) i Italien, og mange bor i ulicenserede lejre i byens udkanter.
I sidste uge nægtede hr. Salvini at tillade et velgørende skib med 629 indvandrere i Italien.
Han har forsøgt at begrænse antallet af indvandrere, der kommer ind i Italien, ved at blokere velgørende skibe, der redder folk ud for den libyske kyst. Vandmanden kom til sidst i den spanske havn i Valencia i weekenden.
Siden hr. Salvinis ligapart kom til magten i denne måned med anti-etablering Five Star-bevægelsen, har han fokuseret stærkt på indvandring.
Hans bemærkninger om roma blev i sidste ende afvist af hans næstformandspremier og leder af femstjernen, Luigi di Maio, som gjorde det klart, at en folketælling var forfatningsstridig.
Hvordan forårsagede Salvini lovovertrædelse?
Indenrigsministeren fortalte en lokal tv-kanal, han havde bedt embedsmænd om at “udarbejde et dossier om roma-spørgsmålet i Italien ved ministeriet, fordi der ikke er sket noget siden [tidligere minister Roberto] Maroni og det er kaos”.

Der ville være en undersøgelse for at se “hvem [de er], hvordan [de bor] og hvor mange af dem der er, genoptager det, der hedder folketællingen”. “Vi har et register,” sagde han.
De romaer, der ikke havde ret til at blive i Italien, ville blive deporteret, men “som for de italienske romaer må du desværre holde dem hjemme”.
Italiens nye populistiske regering har som en del af sit program en plan om at deportere 500.000 indvandrere.
Italien populister tager magt: Hvad kommer der næste?
‘Roma uligheder spænder over Europa’
En forening, der fremmer romaernes rettigheder, påpegede straks, at enhver folketælling baseret på etnisk baggrund var imod italiensk lov og politiske modstandere udtrykte rædsel over ideen. Jødiske grupper sagde, at planen fremkaldte minder om Mussolinis 1938 racelove.
Paolo Gentiloni, den venstreorienterede premierminister, der ledede Italien i to år, tweeted: “Flygtninge i går, Roma, i dag, i morgen pistoler for alle. Hvor udmattende det er dårligt.”

Liga lederen afklarede derefter sin stilling og insisterede på, at han ikke foreslog et register. Der blev ikke taget fingeraftryk, blot en undersøgelse af romakampe for at beskytte de tusinder af børn, der blev forhindret i at gå i skole.
Hr. Di Maio udtrykte tilfredshed med hr. Salvinis afklaring og sagde, at han var glad for, at ministeren havde nægtet planer om et register. “Hvis noget er forfatningsstridigt, kan det ikke gøres.”

På kanten

På alle måder lever romaerne i Italien på kanten af det italienske liv. Deres lejre er bygget i udkanten af mange af landets største byer. Mange af disse bosættelser er ulicenserede og er blevet de facto shanty byer.
I Firenze mødte jeg en vestlig non, der hyrede roma-arbejdere for at have tendens til at være kirkegård. Hun insisterede på, at de var blevet så marginaliseret af det almindelige italienske samfund, at de ikke havde nogen chance for at finde vej til regelmæssigt arbejde.
Men mange italienere bebrejder romaerne for at vælge at leve på margenerne. Der er en udbredt opfatt else af, at roma-børn læres at stjæle. Som følge heraf vil der være støtte til Matteo Salvinis opfordring til at undersøge, om romabørn er blevet ordentligt indskrevet på skolerne

Hvem er Italiens Romaer?

De tæller mellem 130.000 og 170.000 og omkring halvdelen har italiensk statsborgerskab. Mange kommer fra Rumænien og det tidligere Jugoslavien.
Italienerne har en overvældende negativ opfattelse af romaer, ifølge en undersøgelse offentliggjort i 2016 af Pew Research Center.
Ca. 82% af de stillede spørgsmål var ugunstige for romaer, langt højere end andre europæiske lande.

Hr. Salvini har længe kampagne mod roma-samfundet og har tidligere opfordret deres lejre til at blive bulldozed. For to måneder siden sagde han, at hvis mange af dem arbejdede hårdere og stjal mindre og uddannede deres børn i skole end i tyveri, “det ville virkelig være en fest”.
Som svar på hr. Salvini’s forslag sagde 21 juli-foreningen, der støtter romaernes rettigheder, at tallene og detaljerne om romaer allerede var kendt.
Det italienske roma-samfund havde været i landet i mindst et halvt århundrede, sagde det, mens de få romaer, der ikke havde papirer, var i virkeligheden statsløse, kunne ikke udvises i alle tilfælde.
Roma-filmskaberen Luciano Casamonica sagde, at ministeren kunne sige, hvad han kunne lide, men han og hans familie havde været i Italien i syv generationer.

 

Next article Indvandrings rækker: USA og Tyskland sammenlignet
Previous article Dommer afklarer AT & T overtagelse af Time Warner

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment