Ikke-kategoriseret

Europas iskalde blast hævder flere liv

Europas iskalde blast hævder flere liv

Et koldt snapgribende Europa fortsatte med at tage en vejafgift i weekenden, med tre yderligere dødsfald rapporteret i Polen.

Antallet af vejrrelaterede dødsfald i landet er steget til 18 siden mandag, sagde Anna Adamkiewicz fra regeringscentret for sikkerhed i lørdag.

Myndigheder i Mantua, Italien, sagde lørdag, at en hjemløs person, beskrevet som en udenlandsk statsborger, 52, blev fundet død den foregående aften.

Seks personer er også døde i Spanien, sagde det spanske indenrigsministerium fredag.

De fugtige temperaturer i de sidste par dage er dog begyndt at lette i dele af kontinentet.

Advarsler om vinterlige forhold forbliver i lande som Irland, Tyskland, Italien og Norge, ifølge Meteoalarm. Men advarsler for ekstremt lave temperaturer eller sne og is er blevet løftet i Ungarn og Serbien.

Lufthavne genåbnes

Med vejret forbedret blev nogle lufthavne genåbnet lørdag efter forræderiske forhold havde stoppet de sidste to dage.

Disse omfatter Dublin og Cork lufthavne i Irland samt Amsterdams Schiphol Lufthavn i Holland og Schweiz Genève Lufthavn. Passagererne blev advaret om, at deres flyvninger kunne blive påvirket af de tidligere forstyrrelser og aflysninger.

I Det Forenede Kongerige – hvor frysning vind fra Sibirien, døbt “Beast fra øst,” kombineret fredag ​​med Storm Emma at bringe yderligere sne og is – begyndte temperaturer til at stige gradvist lørdag.

UK Met Office vurderer mere regn, slør og sne, men betingelserne vil lette i det sydlige England. Advarsler er stadig på plads i dele af det nordlige England, Wales og Nordirland for is og i Skotland til sne.

Londons Heathrow Lufthavn sagde, at det arbejder på at “levere en nær fuld plan” lørdag, mens Londons Gatwick Lufthavn sagde, at den opererer “en stort set normal service med et lille antal forsinkelser og aflysninger.”

Cardiff Lufthavn i Wales og Edinburgh Lufthavn i Skotland var også i drift lørdag med nogle flyforsinkelser.

Mange vej- og togpassagerer fortsatte med at lide forstyrrelser i hele Det Forenede Kongerige lørdag.

Ankomsten af ​​Storm Emma bringer frisk sne til Horse Guards Parade i London fredag.

Polar hvirvelforstyrrelser

Meget af Europa er blevet tæppet i sne i denne uge, med sjældne fald i de isige ting i Sydfrankrig, Spanien og Italien.

Den nuværende kolde snap blev udløst af en forstyrrelse af den stratosfæriske polarvortex – en luftdunke på 6.000 kilometer (3.800 miles) på tværs af den, der danner højdepunkt i atmosfæren over Polcirkel hver vinter, ifølge Simon Clark, en stratosfærforsker -troposfæriske interaktioner i Bristol, England.
Nu og igen – måske seks gange hvert årti – bliver hvirvelen opdelt i to, et fænomen, der er kendt som pludselige stratosfæriske opvarmning.

Forstyrrelsen gør det muligt for iskold luft i luften at sprede sig længere sydpå, hvilket ofte sænker temperaturen på tværs af det meste af den nordlige halvkugle.

“Den store masse af arktisk luft – som normalt er fanget over polerne, så det er virkelig frysende koldt – kan så spilder længere sydpå,” sagde Clark til CNN.

Next article Syrien krig: Pro-government soldater dræbt i tyrkisk luftstrejke '

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment