Business

Dubai afslører sit nyeste gamle hotel: QE2

Dubai afslører sit nyeste gamle hotel: QE2

I Dubai er den nye let eftertragtede – fra skyskrabere til sportsvogne. Så det kan komme som en overraskelse, at det nyeste luksushotel er også dets ældste.

I april åbnede dronningen Elizabeth II (QE2), verdens mest berømte oceanfartøj fra 1960’erne, gangene til gæster igen. Men dets cruising dage er forbi – denne gang forbliver QE2 sat i sit nye hjem, byens havn i Mina Rashid.
Skibets alder giver det en kant i Dubais hotelmarked, siger Hamza Mustafa, administrerende direktør for PCFC Hotels, det statsejede selskab, der driver skibet.
“Det er et nyt tilbud, det er noget med en masse historisk værdi,” fortæller han CNN. “Dubai er en ny by, og dette er en af de ældste ting her.”
Faktisk er havliner, som blev lanceret af Storbritanniens dronning Elizabeth II i 1967, 4 år ældre end dannelsen af UAE selv.

Bevarelse af skibets historie

Skibets historiske værdi er dens salgsargument, når du bliver her. Der vil ikke være himmelhøj tennisbaner, akvarier eller skiløjper, som tilbydes andetsteds i byen.
I stedet er dets hovedattraktioner grundigt begrundet: Museet har kortlagt QE2s 39 års tjeneste, en chance for at gå på samme dæk som Nelson Mandela og David Bowie, og for nogle meget specielle gæster – kun ved invitation ” der er mulighed for at sove i de kongelige suiter hvor dronning Elizabeth II og hendes mor engang hvilede på deres hoveder.
224 værelser er i øjeblikket åbne for forretninger – stiger til mindst 600 ved hotellets store åbning i oktober – og priserne starter fra $ 150 per nat. Værelserne har mørke træpaneler som de gjorde i 60’erne, og nogle skryder stadig med de originale portholes.
De retro berøringer stopper ikke der. Af de 13 restaurant- og nattelivssteder serverer Chartroom Bar stadig kyllingelevermousse og Eton Mess, Golden Lion-puben har øl på tryk, og kasinoet er foret med originale spilleautomater (omend nu rent dekorative).

“(QE2 er) en meget berømt dame til os, hun er en af de mest kendte ocean liners nogensinde at eksistere,” siger Mustafa. “Vi har herliggjort hende, vi har bragt hende tilbage til hendes magt, vi har fokuseret på ting, der gør hende berømt … For hende at være et museum først og derefter et hotel.”
“Når du går ombord, har du lyst til at du har styrt ind i en tidskapsel – tiden er 1969, hendes jomfrurejse,” tilføjer han. “Du får en følelse af historien om, hvad skibet var.”

Rejser gennem tiden

QE2 blev født 5.000 miles væk fra Dubai havnene i skibsværfterne Clydebank, Skotland. I mere end 30 år var hun Cunard Line’s flagskib, der markerede slutningen af den gyldne tidsalder for ocean liners og starten på dagens verden af cruising.
Da hun blev solgt til Dubai, havde den 963-ft (293,5m) liner båret 2,5 millioner passagerer, afsluttet 812 atlantiske krydsninger og 25 verdens krydstogter. Hun havde rejst længere end noget andet skib – næsten seks millioner miles, ifølge Cunard Lines.
Crowds fulgte QE2, hvor hun gik. Over en million overvågede sit sejl til Liverpool for første gang i 1990. Hun tiltrak tilskuere i havne over hele verden, fra Australien til Japan, til Singapore og Hong Kong.
Hendes berømmelse steg efter besøg fra popikoner som Beatles ‘Ringo Starr og George Harrison, og filmstjerner som Elizabeth Taylor og John Travolta.
Hun havde endda en stavning som troopship under Falklands-krigen i 1982, da hendes dæk blev sovesale for 3.000 britiske soldater.
QE2 blev en ambassadør for Storbritannien, siger Eric Flounders, en tidligere pressemedarbejder for Cunard. Derfor kan det virke underligt, at hun endte i den Persiske Golf.
“Forbindelserne til Dubai er nul,” siger Flounders. Men han tilføjer, at få andre steder ville have været villige til at investere så meget i skibet.
“Der er omkostningerne ved at købe skibet i første omgang, så er der omkostningerne ved at konvertere det til et hotel, som folk ønsker at blive i,” siger han. “Jeg tror bare ikke, at pengene i Storbritannien nogensinde ville have været kommende.”

 

Next article Trump Kim-topmødet: USAs præsident henter efter historiske samtaler
Previous article Santa Fe skole skydning: Pakistan udveksling studerende blandt ofre

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment