Indland

DF og S i parløb om udlændinge stramninger

DF og S i parløb om udlændinge stramninger

Mens S og R endegyldigt virker til at have ”slået op”, så fortsætter parløbet mellem Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl. Godt nok har DF’s formand været ud og melde sig som støtte til en V regering under Lars Løkke Rasmussen, men det betyder ikke at parløb mellem S og DF er aflyst. Tvært imod, hvis det skulle vise sig at en rød regering stod til at vinde efter valget, så vil S kunne regne med DF som parlamentarisk grundlag. Der er dog næppe nogen realistisk mulighed for en egentlig S og DF regering.

Urealistisk med regering med S og DF

Der er blevet spekuleret en hel del i om S og DF nu også kunne danne regering efter næste valg. Ifølge de fleste politiske kommentatorer er det dog ikke realistisk. Til det er forskellene mellem S og DF stadig for store. S har godt nok rykket sig meget mod højre, på mange måder længere end V, men internet i partiet findes stadig en venstrefløj, der aldrig ville acceptere et samarbejde med DF. Det samme kan siges om DF, der også har en fordelingspolitiks højrefløj, der bestemt ikke ser S som en ideologisk fælle. En del af disse vælgere er nok allerede hoppet til Nye Borgerlige, og et samarbejde med S ville sende endnu flere derover.

Radikale Venstre er den store taber

Morten Østergaard har haft svært ved at finde en grimasse der kan passe og virker mest som en presset mand. Radikale Venstre har historisk siddet på afgørende mandater på midten, men det gør de ikke længere og det gør det svært at manøvrere. Det virker ikke realistisk at skulle pege på en V statsminister uagtet at for eksempel Kristian Jensen har gjort tilnærmelser. Til det er Støjbjerg fløjen stadig for stærk.

Next article Zimbabwes præsident Mnangagwa siger, at han var 'tommer' fra Bulawayo-eksplosionen
Previous article Trump takster: Markeder falder som handelskrig frygt mount

Related posts

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment